Author ArchiveAanslag Parijs
maandag, november 16th, 2015 | Author:

151116-Angst

Category: Column |  Leave a Comment
Verzin een Onderschrift van Gisteren gewonnen
vrijdag, oktober 16th, 2015 | Author:

Succes, ik win ook eens wat.

Retecool.com

Is dat een vlag of zijn jullie enorm blij om ons te zien

Loatgoan Checkt
dinsdag, oktober 13th, 2015 | Author:

bron Hengelosweekblad.nlIk hoor de meest wilde verhalen over asielszoekers, vluchtelingen en gemakshalve blijkt iedereen die termen maar door elkaar te gebruiken, ik heb daarom maar eens wat cijfertjes erbij gepakt.

In Europa zijn de afgelopen 9 maand 710.000 vluchtelingen binnengekomen, dat is ongeveer 0.013 van het totale aantal Europeanen, ongeveer 13 mensen op 10.000 inwoners

Nederland heeft van september 2014 tot en met augustus 2015 37.312 asielaanvragen gehad daarvan kunnen er zo’n 12.000 weer vertrekken, ongeveer 1/3 wordt afgewezen, (gelukzoeker/niet de waarheid vertellen/crimineel)
Bron: IND
Bron: Vluchtelingenwerk

Asiel wordt voor 5 jaar verleend en kan ten allen tijde worden ingetrokken, na 5 jaar krijgt iemand een permanente verblijfsvergunning, asiel wordt ook ingetrokken als in het land van herkomst de situatie is verbeterd.
Bron: Landelijk informatie- en adviespunt over de zorg aan illegalen

Dus er wordt een probleem gemaakt dat er nagenoeg niet is, en dat wordt gebaseerd op oneigenlijke argumenten, er zijn blijkbaar hele volksstammen die denken dat een vluchteling automatisch asiel krijgt, en dan ook gelijk kan blijven, en vervolgens in aanmerking komt voor de gezinsherenigingswet, die overigens ook al fors is aangescherpt o.a. via een inkomenstoets.
Bron: Gezinshereniging

En dan heb je nog de roeptoeteraars die te pas en te onpas “grenzen dicht” roepen 1/3 komt via de oostgrens 1/3 komt via de Middellandse zee, en 1/3 komt gewoon via Schiphol op een werk/toeristen/studie visum
Bron: de Correspondent

Wij geven in Nederland zo’n 650 mln hier aan uit, dat is 0,24% van alle overheidsuitgaven. Voor de goede orde modaal is 30.000 bruto per jaar 0,24% hiervan is 72 euro nog geen 6 euro per maand, volgens mij heb ik gisteren meer in de bak voor de brandwondenstichting gegooid

Er komen nu wat meer dan anders maar wij kennen ook al jaren heel weinig aanvragen in de jaren 2007 t/m 2013 waren er gemiddeld 12.500 aanvragen per jaar (waar ook nog eens 33 % van kon wieberen)

Vluchtelingenopvang Oldenzaal
woensdag, september 23rd, 2015 | Author:

http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/4144544/2015/09/18/Eerste-vluchtelingen-bij-noodbedden-sporthal-Rotterdam.dhtml

Noodopvang

De gemeente Oldenzaal wil noodopvang voor asielzoekers gaan faciliteren in sporthal “De Thij”, het is volgens RTV Oost zelfs nog niet eens zeker dat die 200 mensen in deze noodopvang gaan komen, toch is het voornemen het gesprek van de dag, en daarbij worden argumenten aangedragen die mijn inziens een beetje relativering behoeven, de soep wordt meestal niet zo heet gegeten als deze wordt opgediend.

Zelf sta ik er wat ambivalent in, enerzijds vind ik dat noodopvang ten allen tijde gewoon moet gebeuren, simpelweg om dat je deze mensen moeilijk in de open lucht kunt laten overnachten maar aan de andere kant vraag ik mij af waarom deze mensen niet bij de Europese grenzen worden tegengehouden. Natuurlijk die 30 % van de asielzoekers die met het vliegtuig komen die komen als eerste bij ons aan de grens, maar de mensen die over land komen, komen toch echt uit veilige gebieden, een Syriër die vlucht uit het oorlogsgebied over land, zal eerst in Turkije of Griekenland aankomen, beiden relatief veilige landen, elk land waar ze daarna door heen reizen is eveneens veilig. Wat we ons moeten afvragen is of het eerlijk is om Griekenland, Turkije e.d. volledig op te zadelen voor de kosten van deze opvang, ik vind van niet, of je neemt een aantal vluchtelingen van hen over, of je grijpt diep in de buidel en compenseert deze landen voor deze kosten.

Wat betreft de asielzoekers die naar Nederland komen, en dus zullen moeten worden opgevangen, de eerste opvang is gewoon een burgerplicht en dat doe je gewoon als je een beetje fatsoen hebt, maar een asielzoeker heeft nog geen verblijfsvergunning, een asielzoeker is alleen nog maar een individu die hier naar toe is gekomen. Pas nadat deze asielzoeker is geregistreerd begint dat traject pas, en daar mag je wel degelijk heel streng, maar ook snel mee omgaan. In het ideale geval zou de doorlooptijd van een aanvraag inclusief bezwaar en beroepsprocedures niet langer mogen duren dan 2 jaar, gerekend vanaf het moment van eerste registratie. Misschien moet je zelfs extra budget vrijmaken voor de rechtelijke macht die zich uitsluitend en alleen bezighoud met deze taak.

In deze twee jaar dient te worden onderzocht of de asielzoeker inderdaad een vluchteling is uit een bedreigd gebied of dat het hier om een gelukszoeker gaat, als de asielzoeker liegt of als hij/zij niet uit een oorlogsgebied komt, dan dient de aanvraag afgewezen worden, hier tegen kan vanuit een zorgvuldigheidsgedachte bezwaar en/of beroep worden aangetekend, blijkt dan na deze hele procedure dat alles correct is verlopen dan is de afwijzing definitief en kan de aanvrager vertrekken, een illegaal dient altijd te worden uitgezet, of hij nu 5, 10 of 15 jaar hier heeft gewoond daar mag je als overheid best streng in zijn. Nu weet ik ook wel dat zaken zelden zwart-wit zijn, en dat er een heleboel grijstinten bestaan, maar dat betekent nog niet dat je dan de basisregels niet strak kunt opstellen.

Terugkomend op de noodopvang in Oldenzaal, noodopvang is niet permanent, het is immers niet zo dat hier in Oldenzaal een AZC wordt geopend, daarnaast wil ik niet worden aangemerkt als Nimby (Not In My Back Yard) onder het motto “ik wil wel dat ze deze mensen opvangen, maar niet bij mij in de buurt” dat is hypocriet en het gaat hier om mensen die slechts kort zullen verblijven, 3 tot 5 dagen is de inschatting van de gemeente.

Dus laat deze mensen maar komen zorg dat ze kunnen slapen en verzorg ze met eten en drinken, maar werk snel en geef deze mensen snel zekerheid, zijn ze uit een oorlogsgebied gevlucht, laat ze dan maar blijven die mensen hebben al genoeg ellende gezien, zijn ze economisch vluchteling, dan zo snel mogelijk retour afzender.

Dampen, het nieuwe roken
dinsdag, september 15th, 2015 | Author:

Zo’n 3 jaar geleden ben ik begonnen met dampen, destijds puur en alleen uit financieel oogpunt, tja je bent boekhouder of je bent het niet. In die periode begon het elektronisch roken (dampen) net een beetje op te komen, en het scheelde nogal wat in vergelijking met de reguliere sigaret. Mijn eerste keuze destijds was de vapestick xl-blister-pack. Een mooie simpele laagdrempelige e-sig, het systeem is eenvoudig, een batterij, en daar kun je dan een cartridge met een smaakje opdraaien. De cartridges zijn verkrijgbaar met verschillende nicotine gehaltes, van 0 mg tot en met 2,4 mg nicotine. Door diverse (onbegrijpelijke) wetgeving zijn de 2,4 mg nicotine cartidges niet meer te koop.

Het scheelde nogal, ik rookte in die tijd een pakje van 6 euro per dag, dat is 42 euro per week, voor een jaar wil ik het niet eens uitrekenen, maar het gaat hier om een leuke vakantie in Villapark Vargéstez. één cartidge komt overeen met één pakje sigaretten, en een doosje van 4 cartridges (cartomizers) kost ongeveer € 14,-. Dat scheelt aanzienlijk met een gewoon pakje sigaretten. Het voordeel van de vapestick is dat je eigenlijk altijd een goede smaak hebt en een goede verdamping omdat de materialen prima op elkaar zijn afgesteld en de “traditional-flavour” smaakt ook nog eens prima. Al met al is het een geweldig ding voor de straffe roker die wil overstappen, ik was “om” en heb sindsdien geen gewone sigaret meer gerookt, ik heb wel een heel belangrijke tip, begin niet te laag in de nicotine, doordat dampen (verdamping) anders werkt dan gewoon roken (verbranding) betekend dit dat nicotine minder efficiënt wordt opgenomen, daar moet je rekening mee houden, begin dus hoog en bouw langzaam af, want als je te laag begint houd je het nevernooit vol.

Desondanks een prijs van € 3,50 per cartomizer dus € 24,50 per week, is nog steeds een behoorlijk prijzige hobby, al wordt het al een stuk moeilijker om voor dat geld 2 weekjes in Hongarije te zitten, en mijn interesse voor de e-sig was inmiddels wel gewekt, Vapestick kwam toen met een variant die je bij kon vullen met liquids, dat scheelde al aanzienlijk, weliswaar moet je dan regelmatig (1x in de 2 weken) die glaasjes vervangen, maar de liquids zijn wel een stuk voordeliger € 4,- voor 10 ml en met zo een flesje kun je bijna 4 dagen vooruit waarmee mijn weekbudget van € 25,- omlaag kan naar € 8,- per week. Helaas betekend het dampen van liquids ook dat je vaker je materiaal moet vervangen, coils, verhittingselementen clearomizers slijten en vervuilen wil je optimaal kunnen dampen moet je die onderdelen bijna wekelijks vervangen. Afhankelijk van het systeem dat je hanteert kan dat oplopen tot een euro of 5 per week, maar dat is nog steeds een stuk voordeliger dan de reguliere sigaret én de vapestick.

cigabuy een chineze retailer van allerlei damp-gerelateerde zaken, en daar bestel ik nu regelmatig mijn materialen, maar je moet er wel lang op wachten, levertijden tot 8 weken zijn geen uitzondering, maar het prijsverschil is dermate dat het de moeite waard is om te wachten. In het begin kocht ik nog gewone batterijen, maar naar verloop van tijd probeer je toch eens wat anders van variabele voltage batterijen tot complete mods die je volledig kunt afstellen voor het beste damp-resultaat. Ook de liquids zijn een stuk voordeliger 100 ml voor de prijs waar je hier 10 ml koopt. Je weet alleen niet wat die Chinezen er allemaal instoppen, bij Europese leveranciers zoals flavour-art kun je redelijk zeker zijn van de samenstelling van je liquids, bovendien is de smaak aanmerkelijk beter. Ik koop daarom mijn liquids weer gewoon bij mijn sigarenboer De Aventurijn.

Tegenwoordig heb ik de volgende set
Mini Smart waar je wattage kunt aanpassen bovendien kan ik het 1 dag redden zonder op te laden (€ 16,05)
Mini Smart-20 2200mAh Variable Voltage/ Wattage APV Mod

De Aspire Nautilus waarbij je de luchttoevoer kunt regelen (€ 17,18)
Authentic Aspire Nautilus Mini 2.0ml Atomizer BVC

En dan natuurlijk de vervangings-coils die € 3,63 per doosje van 5 kosten (1x per week vervangen)
Bij het schrijven van dit bericht kom ik erachter dat Cigabuy deze niet meer in de collectie heeft, dat word weer een avondje surfen, maar ik kan nog 17 weken vooruit.

Buiten de prijsvoordeel van het dampen, is er natuurlijk ook nog een gezondheidsvoordeel te behalen, Engels onderzoek heeft aangetoond dat de e-sig 95% minder schadelijk is dan regulier roken, en meeroken is al helemaal niet aan de orde, daarbij is het reukloos, en je kunt dus overal even een dampje doen zonder dat mensen dat kunnen ruiken.

Category: Algemeen |  Tags: , , | 3 Comments
iOS 9 is ook te jailbreaken
vrijdag, september 11th, 2015 | Author:


De Hacker iH8snow heeft het voor elkaar gekregen om ook iOS 9 te jailbreaken, untethered wat inhoud dat je niet elke keer als je je iPhone aanzet het ding opnieuw moet jailbreaken. Het betreft hier wel een Béta van iOS 9, maar meestal lukt het de hackerscolletieven ook wel om dan de uiteindelijke versie te jailbreaken. De iDevices zijn prima apparaten je bent alleen afhankelijk van de App-store voor de apps die je wilt gaan gebruiken en daar zit nu net het voordeel van de Jailbreak.

Heel veel apps en customizations zijn er mogelijk voor de iPhone, maar niet via het reguliere kanaal, en dan gaat het bij velen niet eens om de mogelijkheid om “gratis” apps op het toestel te zetten, maar om apps buiten de appstore om te kunnen installeren. Ik zelf denk hierbij aan Kodi bijvoorbeeld. Dit programma in combinatie met de Apple TV en je hebt een dijk van een setop-box voor je TV. Maar kodi is niet verkrijgbaar via de regulier app-store, en dat geld ook voor heel veel andere apps en tools.

Het zal mij benieuwen of de jongens in Cupertino, dit lek, dat nodig is voor een jailbreak, nog voor de officiële release kunnen dichten.

Category: IT |  Tags: , , , , , , | Leave a Comment
Weer online (wat alweer?)
donderdag, september 10th, 2015 | Author:

Zoals ik ook reeds aangaf op 16 januari, ben ik bezig geweest met rutorrent, daar is een “handige” installer bij. Die installer gooit je volledige webserver overhoop met als gevolg dat www.loatgoan.com niet meer bereikbaar was, en ik had geen tijd om dit weer aan het draaien te krijgen.

Inmiddels heb ik de hoop opgegeven om de web-omgeving van een torrent-programma aan de praat te krijgen dus voorlopig zal de loatgoan.com wel weer blijven draaien, daarbij torrents ik ben er niet zo gek op. Naast legale alternatieven zoals Netflix is usenet (met wel een werkende webinterface) een veel betere oplossing.

Ik zal proberen weer zo nu en dan wat te posten op het blog, maar het draait in ieder geval weer.

Category: Column |  Tags: , , , | Leave a Comment
26 weeks later
vrijdag, januari 16th, 2015 | Author:

Geen virus, geen malware, gewoon geklungel van de webmaster en te weinig tijd om de boel te herstellen, vandaag is het dan toch eindelijk gelukt.

Ik had graag zowel een rtorrent webpagina als een webminpagina draaiend willen hebben maar helaas is dat toch wat ingewikkeld, en heb ik de hele samba config naar de filistijnen geholpen.

Deze week toch maar even specialistische hulp erbij halen.

Category: Column |  Leave a Comment
Blijf moeilijk dat linux
donderdag, september 18th, 2014 | Author:

Het heeft eventjes geduur maar nu heb ik via de houtje touwtje methode toch e.e.a. weer aan het draaien gekregen, het weblog draait weer en ik heb een aantal andere service nu ook webbased voor elkaar gekregen, maar het wint allemaal niet de schoonheidsprijs, ergens gaat er wat mis met virtuele hosts en de verwijzing naar de juiste plek op de server. Nu maar hopen dat ik een keer tijd en zin heb om het allemaal ook wat mooier geinstalleerd te krijgen, maar Apache en de configuratie hiervan is niet bepaald een eitje.

Category: Column |  Leave a Comment
Jippie Glas!
donderdag, juli 03rd, 2014 | Author:

Ja hoor, de glasvezel is aangesloten en ook dit Weblogje nu met de snelheid van het licht bereikbaar, in theorie althans. Het gevoel is toch iets minder euforisch als toen ik voor het eerst op de kabel kwam vanaf de ISDN lijn. Snelheid is leuk, met name de uploadsnelheid, want daarvan ben ik afhankelijk voor het weblog en andere services die ik thuis op mijn linuxbakje heb draaien. Voor het downloaden is het leuk maar daar merk je eigenlijk niet zo heel veel van, het streamen vanaf netflix zal wat beter gaan, maar ook dat is minimaal.

Het grote nadeel dat ik ondervind bij Caiway, dat is de verplichte provider hier in de regio met dynamische IP adressen werkt, dus dat kan in theorie betekenen dat ik om de haverklap deze moet gaan aanpassen zodat www.loatgoan.com goed blijft verwijzen naar deze site. Voorlopig ben ik nog niet echt onder de indruk, maar we zullen zien.

Category: Column |  Leave a Comment
Verbod op Vereniging Martijn
vrijdag, april 18th, 2014 | Author:

Vandaag werd bekend dat de Hoge Raad de vereniging Martijn heeft verboden. Vereniging Martijn is beter bekend als de “Pedofielen Vereniging”. Ieder weldenkend mens zal het hier hartgrondig mee eens zijn, als je nagaat dat deze figuren pedofilie willen legaliseren. Dus als je verder niet nadenkt is je eerste reactie, “geweldig”, “20 jaar te laat” en “ze moesten die viespeuken….. (vul zelf maar in).

Maar is dit wel iets wat je moet toejuichen, een Rechter die artikel 8 van de Grondwet, het recht op Vereniging en Vergadering, terzijde schuift. Ik vind dat hiermee wel een heel gevaarlijk precedent wordt geschapen, de Hoge Raad verbiedt een vereniging omdat ze een bepaalde denkwijze aanhangen waar elke weldenkende Nederlander tegen zou zijn, want pedo!

Maar als je dit nu eens op je in laat werken en in plaats van pedo vereniging, eens zoiets als “Green Peace” leest, want ook Green Peace veroorzaakt maatschappelijke onrust, als ze zich vastketenen aan kerncentrales, verbieden? Of het COC, er zijn hele volksstammen die homofilie afstotend vinden en vinden dat dat verboden moet worden, met name in religieuze kringen, ook maar verbieden als hierdoor maatschappelijke onrust ontstaat? Nee natuurlijk niet!

Maar zo kun je legio voorbeelden verzinnen van maatschappelijke geëngageerde verenigingen die op zich een nobel doel nastreven, maar die wel degelijk een subversief karakter hebben waar eventueel maatschappelijke onrust door kan ontstaan. De grondwet hoort iedere Nederlander te beschermen, en zijn/haar vrijheid te garanderen, gedachtepolitie kennen wij niet, en zolang er geen strafwetten worden overtreden is het geen pas om verenigingen te verbieden hoe abject hun ideeën ook mogen zijn.

Deze uitspraak kan voor veel meer zaken gebruikt worden, dat hadden de Rechters zich moeten realiseren, in plaats van de onderbuik te laten spreken.

The Day After
woensdag, september 18th, 2013 | Author:

Gisteren was het prinsjesdag en al sinds een aantal jaar is dit het jaarlijks terugkerend Depressie festijn, dat al is ingezet door Balkenende, wat was die man een zwartgallig persoon, zelfs zijn peptalk “we hebben meer VOC mentaliteit nodig” kwam nogal ongeloofwaardig uit zijn mond, op een of andere manier past “ondernemerschap” niet bij Balkenende, de man is het prototype boekhouder. Maar een peptalk uit de mond van Rutte werkt ook niet echt motiverend of geloofwaardig “koop een auto koop een huis”, als tegelijkertijd de randvoorwaarden, om dit stukje posititiviteit in daden om te zetten, niet worden gecreeerd. Maar ja, dat vergt enige visie en vooruitplannen en daar heb ik de Nederlandse politiek al een paar jaar niet op kunnen betrappen, die struikelen liever van incident naar incident, reageren in plaats van voor de troepen uit lopen. Strukturele aanpassingen en stevig ingrijpen, nee dat is alleen maar lastig.

Het kernwoord van prinsjes dag was “bezuinigingen” maar als je de wilde plannen een beetje nakijkt, is er helemaal geen sprake van bezuinigingen, volgens mij is bezuinigen, snijden in de kosten, en niet de omzet te verhogen middels lastenverzwaringen, ga meer belastingen heffen, bij voorkeur indirecte belastingen, en je zet de tering wel naar de nering, alsof er niet zoiets bestaat als prijselasticiteit, zelf dit soort elementaire bedrijfseconomie gaat ook op als het om het belasten van goederen gaat. Je kunt accijnzen niet onbeperkt verhogen, je kunt de BTW niet onbeperkt verhogen, ergens is er een grens waarbij de opbrengsten (belastinginkomsten) achterblijven, en dit blijkt ook wel uit de recente gegevens inzake de accijnzen op drank en brandstof. De website accijnslek maakt dit pijnlijk duidelijk.

Het getuigt sowieso van weinig visie als je het begrotingstekort wil oplossen door alleen maar belastingverzwarende maatregelen, hierdoor haal je investeringsruimte weg bij diegenen die de economie nog aan het draaien kunnen houden, nog afgezien van de totale onmogelijkheid om investeringkredieten binnen te krijgen. De Nederlandse Economie is aan het stilvallen omdat het MKB de moet dreigt te verliezen, en daar helpt geen oproep van de Minister President aan. Het MKB help je alleen door ze weer de ruimte te bieden om te ondernemen, waarbij er echt iets gedaan moet worden aan de flexibilisering van de arbeidsmarkt, en dan geen maatregelen gericht op de grotere ondernemingen die de mogelijkheid hebben om een eigen Human Recource afdeling op te zetten, maar op de kleinere werkgever met een personeelsbestand tot 50 mensen.

Dus heren en dames in Den Haag, grijp julie ambtenaren bij de lurven en geef ze een trap onder de reet, en laat ze eens met nieuwe ideeen komen die verder gaan dan het doosjesdenken van de afgelopen 15 jaar, er zijn wel oplossingen je moet ze alleen willen vinden

Category: Column |  Leave a Comment
Een brief aan Mark Rutte, van een ondernemer
maandag, juli 15th, 2013 | Author:

Deze open brief vond ik op the post.online
Met dank aan:Corine van den Houten: 15-07-2013 10:00 uur

Wat vond ik u een leuke vent, Minister President Rutte. Of mag ik gewoon Mark zeggen? Vast wel. Mark, wat vond ik jou een leuke vent. Nog wel eigenlijk, als ik je zie praten, zie lachen, zie fietsen; leuke vent. Maar het gaat om de inhoud hè, niet om de verpakking, noch de uitstraling. Het is daarom dat ik je inmiddels niet meer los kan koppelen van de frustratie die mij bijkans dagelijks overvalt. Als ondernemer en werkgever. Kleine werkgever welteverstaan. MKB’er. en dan de ‘K’. Want Mark, waarom maak je het ons zo moeilijk? Het is dikke crisis, kan niemand ontkennen. Wie houdt de boel overeind, Mark? Wie zorgt dat de economie nog blijft draaien? Ondernemers. Laten we eerlijk zijn.

Het gros van die ondernemers heeft geen bedrijf dat Shell of Unilever heet. Maar Schildersbedrijf Van Leeuwen, of De Vries Accountancy, loonbedrijf de Vrijheid, misschien; MKB’ers. Ik meen dat ongeveer 90 procent van alle bedrijven in Nederland uit MKB’ers bestaat. En het water staat aan onze lippen. Nog voorbij die sterke schouders inderdaad. We doen wel stoer, en eerlijk is eerlijk; we zijn het ook, maar zelfs bij ons is er een grens. En die lijkt bereikt. We zijn de regelzucht zat en de belastingdruk al helemaal: we worden kapot belast.

Volgens mij – maar ik ben maar een simpele ondernemer natuurlijk – is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen werk hebben, Mark. Ja, toch? Zodat ze niet in een uitkering belanden. Dat werk moet gecreëerd worden; doen wij. Graag gedaan, Mark. Maar mogen we dan misschien een heel klein beetje lucht? En mogelijk ook het gevoel hebben dat al dat risico dat we nemen – want dat doen we Mark, dat weet je best – ook lonend mag zijn? Dat wanneer je je nek uit steekt, je er wellicht nog iets aan over mag houden, anders dan een nare smaak in je mond en kapot belastte beurs? Want weet je, Mark, we worden er een beetje moe van. Van al die plichten zonder rechten. Van het eindeloos afdragen en betalen zonder ergens zelf aanspraak op te mogen maken, mocht het misgaan.
Baangarantie is een schijnveiligheid

Belasting op arbeid is bijvoorbeeld echt veel te hoog. En het feit dat je als je de ballen hebt – excusez le mot, Mark – om je eigen broek op te houden en die van een aantal anderen erbij, je daar niet voor beloond wordt, motiveert niet. Ik probeer het door onze strot geduwde nivelleringsfeestjesmatra al maanden uit mijn hoofd te krijgen, lukt moeilijk. Nivelleren we ook het risico en de verantwoordelijkheden dan? Tof. Dan zijn er nog het ontslagrecht en de Flexwet. Allen bedoeld om de werknemer te beschermen. Schijnveiligheid, als je het mij vraagt. Ik ken geen enkele MKB’er die graag afscheid van zijn mensen neemt. Alleen als het echt niet anders kan en alles al uit het eigen vlees gesneden is. En mensen die eruit moeten gaan er dan echt wel uit. Kost alleen een godsvermogen. Belangrijker nog; we nemen niemand meer aan. Omdat we er – zelfs bij aantoonbaar falen – zo moeilijk weer vanaf komen. In elk geval niet schappelijk, qua kosten.

De nieuwe regelgeving is alleen prettig voor voornoemde Shells en Unilevers, hebben ze knap gedaan. En die Flexwet zorgt er alleen voor dat wij creatiever worden. Niet dat de werknemer baangarantie heeft, uiteindelijk. Als het aan mij ligt wordt iedereen gewoon 65 bij mij. Of 75, dat hoor ik tegen die tijd wel. Maar dring het me niet op, Mark. En trouwens, leg me dan meteen even uit waarom ik twee (2!) jaar moet doorbetalen voor een zieke medewerker. Enig idee hoe dat op een klein bedrijf drukt? Ja, ja: verzekeringen, best kostbaar ook. Ik ken ondernemers die er bijkans failliet aan gingen. Extra naar is het wanneer die uitval – hoe lang of kort het ook duurt – door eigen schuld van de medewerker is ontstaan. Zaalvoetbal, zwarte pistes, of gewoon een hele ongezonde levensstijl. Moeten ze zelf weten hoor, maar waarom betalen wij dat dan, Mark? Wat is er tegen het zelf verzekeren van een medewerker, in het kader van meer eigen verantwoordelijkheid en zo? Of het recht eisen – die ook juridisch stand houden – te stellen, als werkgever?
We zetten graag de ‘sterke schouders’ er onder

En weet je Mark: zo heb ik ook nog een mening over het beleid rondom (het innen van) BTW, de ellendig lange lijsten van het CBS die je op straffe van een fikse boete telkens maar moet invullen, de complexiteit van wet- en regelgeving, het inkoop- en betalingsgedrag van de overheid en het ondernemersklimaat in het algemeen. En dan beperk ik me nog tot onderwerpen rondom het ondernemerschap.

Misschien is het gek hoor, maar ik ben gewoon een beetje moe, Mark. Kan ook komen omdat ik het weekend min of meer doorwerkte. Crisis en zo. Die ‘sterke schouders’ zet ik er graag onder, en velen met mij. Dat we daarbij niet geholpen worden, ach: dat zijn we wel gewend ondertussen. Maar het zou zo prettig zijn als we niet verder werden tegengewerkt. Gewoon, in het belang van de economie. In het belang van Nederland, van onze concurrentiepositie ten opzichte van het buitenland; ik noem maar wat.

En door MKB Nederland voelt geen enkele zichzelf respecterende MKB’er zich vertegenwoordigd. Dus Mark: volgens mij moeten we praten. Koffie?

We zijn er weer
maandag, juni 24th, 2013 | Author:

Na een paar dagen radiostilte is loatgoan.com er weer. Afgelopen woensdag liep mijn server weer vreemd te doen, en zoals ik dit wel vaker de laatste weken, even de server uitzetten, dacht ik dat woensdag dus even weer te doen, de server ging wel uit, maar aan, ho maar. Totaal niets, nou ja, bijna niets dan, de server klonk als een stervende zwaan die elke 10 seconden nog een kuchje geeft. Maar online komen was er niet meer bij.

Donderdag toch maar even het apparaat onder de arm en naar Huisken Systems, en daar bleek dat de voeding weer eens de geest had gegeven, blijkbaar zit er iets hier in het stroom waar mijn server een beetje flauw van wordt. Misschien moet ik maar eens omzien naar een andere stroomboer.

Aangezien deze server nog onder Centos 5 draaide vond ik het ook een mooi moment om de boel up te daten naar versie 6, ik zelf waag mij daar niet aan, een beetje stabiele server is toch een vak apart en daarvoor moet je toch echt het technische vernuft van Gijs hebben bij Huisken Systems. Bovendien staat deze server nogal vol en eventjes updaten is er dan echt niet bij.

Zaterdag kreeg ik dan een mail, de server is klaar, dus ik met goede moed het servertje opgehaald en s’avonds aangesloten. aanzetten, en ja hij komt online, maar daar hield het dan ook volledig op, geen samba share dus geen filmpjes op mijn XBMC machientje kijken, ook de kinderfilms deden helemaal niets. Geen weblog, en geen SAB om nieuwe meuk te kunnen downloaden. Toch maar even de stoute schoenen aangetrokken met de illusie “ik los dat wel effentjes op” en zowaar na een half uurtje gepriegel, kreeg ik toch mijn uitgaande netwerkkaart aan de praat en ik kon toch werkelijk Google pingen. Maar vanuit alle devices die achter die server hangen helemaal noppes, nada zilch, geen internet, en dat is toch wel handig bij het candy crushen en wordfeuten.

Nee alleen ging het niet, dus dan maar naar de buurman, de “Big Kahuna” van Huisken Systems of hij een oplossing had, die had hij, en even later belde Patrick mij op, om het probleempje bij de kop te grijpen. Dat probleempje bleek een probleem te zijn en 3 uur later en wat heen en weer geprobeerd te hebben, kregen we (ik zeg we, maar ik bedoel natuurlijk Patrick) in ieder geval een gedeeltelijke verbinding waardoor e.e.a. een beetje werkte.

Vandaag hebben ze bij Huisken Systems de server eens grondig onder handen genomen, en alles functioneert weer zoals vanouds maar wel met de laatste patches en updates van de pakketten waar ik gebruik van maak met name SABNzbd. Geweldig om te zien dat alles weer prima functioneert, ik kon vanavond zelf wel WordPress updaten, dat is tegenwoordig ook een eitje.

Alleen mijn zorgenkindje rTorrent dat werkte nog van geen kanten, rTorrent is een torrentclient om te kunnen downloaden met een webbased frontend waarmee je via de webbrowser torrents kunt toevoegen. Ik kreeg dezelfde foutmeldingen als voor de grote upgrade naar Centos 6, en dan blijkt toch wel weer hoe handig linux kan zijn, met name de support die je op het net kunt vinden, even de foutmelding selecteren en plakken in google en presto honderden oplossingen, de kunst alleen is, welke oplossing moet je hebben.

Uiteindelijk de juiste oplossing opgesnort en ook rTorrent en RuTorrent werkt als een tiet. Voorlopig kan ik wel weer vooruit.

Niet minder Europa maar een Ander Europa
woensdag, februari 06th, 2013 | Author:

D66blog – Buma’s List, Buma’s Mist « Sophie in ‘t Veld.

Het is inderdaad geen “Minder Europa” maar een “Ander Europa”.

Het grote probleem van Europa is dat dit een geweldige bliksemafleider is, het is immers zo lekker makkelijk om bij je eigen falen, of bij moeilijke wetgeving met de beschuldigende vinger naar Europa te wijzen. Uiteindelijk zullen er mensen zijn dit dit gaan geloven.

Wat het probleem van Europa echter wel is, het is onverkoopbaar, ondoorzichtig, ingewikkeld en nauwelijks uit te leggen aan de kritische burger. Buiten het over de balk gooien van centen, onlangs nog in Polen met onzinnige geluidswallen, het achterlijke heen en weer gereis tussen Straatsburg en Brussel, zijn beslissingsprocessen ondoorzichtig en is een democratisch gehalte moeilijk aan te tonen. Bovendien ben ik zeer huiverig voor de enorme lobby in Brussel zelf, creeer je daarmee ook niet het idee dat Brussel bestuurd word door Multinationals en het grote geld?

Natuurlijk zijn er door het verdrag van Lissabon al behoorlijke democratische stappen gemaakt, maar geen hond die weet welke dit nu precies zijn. Nagenoeg niemand weet dat het EP echte politieke macht bezit, m.i. nog steeds te weinig, maar dat is een andere discussie.

Ik als simpele ziel, die toch relatief pro-europa ben, kan veel zaken gewoon niet uitleggen, vooral om het simpele feit, dat ik het zelf ook niet allemaal snap, en ik heb toch echt de nodige opleiding mogen genieten. Misschien is er een schone taak voor D66 weggelegd om beslissingsprocessen, verantwoordelijkheden en bevoegdheden eens simpel uit te leggen, bij voorkeur via soundbites, get-the-facts artikelen, ondersteund door bronnen, en daarbij is het helemaal niet erg dat D66 ook duidelijk stelling neemt in zaken waar de EU wél volledig de mist in gaat.

Een Europa dat totaal zinloos is, is namelijk niet waar, maar dat Europa een waar walhalla voor de democraat is, is ook niet waar. Dus mijn oproep aan de “mensen die het kunnen weten” binnen D66 is.
Verkoop Europa op een eerlijke manier en geef daarbij ook duidelijk aan waar wij staan en waar we naar toe willen, www.waaromeuropa.nl is nog vrij volgens mij. Verkoop Europa op een eerlijke manier en geef daarbij ook duidelijk aan waar wij staan en waar we naar toe willen, www.waaromeuropa.nl is nog vrij volgens mij.

Liberalisme in Nederland
woensdag, januari 30th, 2013 | Author:

Het uitgangspunt van Liberalisme is volgens wikipedia het volgende:

Het liberalisme heeft als uitgangspunt zo veel mogelijk vrijheid van het individu zolang hij de vrijheid van anderen niet beperkt. Liberalen streven naar een samenleving waarin burgers grote vrijheden genieten, zoals de burgerrechten die het individu beschermen en de macht van de staat en de kerk beperken. Ook streeft het liberalisme naar een vrije markt waarin de overheid zich terughoudend opstelt. Ander speerpunt van het liberalisme is de scheiding van kerk en staat (onder andere als voorwaarde voor godsdienstige tolerantie). Ook willen liberalen dat de staatsinrichting wordt vastgelegd in een grondwet waarin ook de grondrechten van de burger staan. Van de overheid werd slechts verlangd dat ze alleen die bestuursdomeinen voor haar rekening zou nemen, die onmogelijk door het individu behartigd konden worden, zoals openbare functies, openbare werken en landsverdediging.

De grondgedachte hierachter is dat de burger gelukkiger zou zijn als hij/zij haar eigen lot meer kan beinvloeden, en niet beperkt word door een overactieve overheid of religieuze beperkingen

De echt verstokte liberalen stellen wel eens dat, wanneer zich uitsluitend met  haar kerntaken bezighoud je de helft van de overheidskosten zou kunnen schrappen. Misschien is “de helft”  wel wat zwaar aangezet, maar de bureaucratie met al haar controle-instellingen en verschillen in richtlijnen, waardoor de tegenstrijdige zaken krijgt, is wel enorm gegroeid over de laatste 50 jaar.

Dit heeft onder andere  te maken met het feit dat werkelijk alles moet worden vastgelegd of geregistreerd. Met name de politie is daar het meest zichtbare voorbeeld van, op het moment dat 63 % van je tijd wordt opgesoupeerd aan administratie, is er structureel iets mis, dit is niet op te lossen door IT, want als er een ding duidelijk is geworden uit automatisering is dat wel dat er meer verzameld kan worden en dat er dus meer verzameld wordt, met als gevolg dat men meer tijd kwijt is in plaats van minder. Daarbij wordt er veel meer gestuurd op excell kostenplaatjes dan dat er echt gemanaged wordt. Dit zie je door de hele overheid terug komen en daar komt de zorg nog bij. Data-mining is een doel geworden ipv een middel, en wat is het antwoord van de overheid nog meer data-mining, rapporten, externen en IT flaters. Tel daarbij op de vraag vanuit de bevolking/politieke partijen naar een steeds verdergaande rubbertegelmaatschappij, en je kunt vooraf al zien aankomen dat individuele vrijheid, de basis voor het liberale gedachtegoed, met het badwater wordt weggegooid.

De afgelopen 20 jaar zijn wij met z’n allen minder vrij geworden in plaats van vrijer, door regeltjes op regeltjes op regeltjes en steeds meer betutteling, en nog steeds hebben ze bij onze nationale overheid, maar ook lokaal, niet in de gaten dat nieuwe verboden niet de oplossing is, maar bestaande wetgeving ook daadwerkelijk toepassen wel eens veel efficiënter zou zijn. Sterker nog in de zucht naar “Daadkracht” grijpt men te snel terug naar nieuwe verboden/regels, met name omdat men simpelweg niet weet dat zaken naar alle waarschijnlijkheid al lang geregeld zijn. Het Burka-verbod, of eigenlijk het verbod op gezichtsbedekkende kleding, is daar bijvoorbeeld een mooi voorbeeld van, slechts weinigen weten dat een dergelijk verbod heel eenvoudig te realiseren is (mocht je het al willen), het staat al jaren in de meeste APV’s van Nederlandse gemeenten, overigens een plek waar dat ook hoort, lekker dicht bij de burger.

Betutteling maakt een mens niet gelukkiger, uiteindelijk word iedereen vroeg of laat beperkt door deze onzinnige tendens, wat is begonnen met het roken, zal eindigen bij Fast-food, suiker, BBQ en alcohol. Waarbij je jezelf moet afvragen of in een dichtbevolkt land bepaalde overlast er niet gewoon bij hoort.
Kortom, geluk, vrijheid en liberalisme is niet gebaad bij verregaande regelzucht, betutteling en bureaucratie, en met name op die vlakken zou er een schone taak weggelegd zijn voor D66

Windows 8
woensdag, januari 09th, 2013 | Author:

Ik blijf het een ramp vinden dat windows 8, en ik heb het idee dat ook deze versie trager wordt na verloop van tijd. Wat ik wel innovatief vind is dat ze gekozen hebben voor een look en feel die straks voor alle apparaten min of meer hetzelfde is.  Ik heb windows 8 nu bijna 3 maanden draaien op mijn Peeceetje, het is relatief snel, maar het OS doet soms vreemde dingen met name op netwerkgebied en het is een regelrechte ramp om instellingen te vinden, nu moet ik wel zeggen dat ik ineens van XP naar Windows 8 ben gegaan, en dat is wel een hele grote stap.

  • De mail app is wat moeilijk in te stellen
  • De Appstore is behoorlijk leeg, en het zoeken in de app-store is niet transparant je moet echt weten hoe het moet.
  • De startknop mis ik niet, daar is in weze die hele grote startknop voor in de plaats gekomen.
  • Het uitzetten is omslachtig.
  • Gevoelsmatig is Win8 wat sneller en soepeler

En uit een design oogpunt vind ik het ronduit lelijk, de basisinstallatie, met name het beginscherm met die toren, en de basisachtergrond voor de desktopomgeving.  Binnnen de zakelijke omgeving hebben we overigens bewust gekozen voor Windows7 al mis ik daar ook wel een paar handigheidjes, zoals de quick launch die standaard uitstaat. Toch is dat wel een zeer geschikt zakelijk OS, en dat gevoel heb ik niet bij windows 8.

Alleen als ik echt de vrije keuze had, omdat de software beschikbaar zou zijn, zou ik gaan voor linux in combinatie met Gnome 3.

Oppassen! Web-attack via mail
dinsdag, juni 26th, 2012 | Author:

Er worden naar verschillende bedrijven aanmaningen per mail gestuurd, met daarin een link naar een vermeende factuur die nog onbetaald zou zijn. Deze link maakt gebruik van een gat in Java, een stukje software dat op heel veel computers staat. Het gaat hier om de Curator Mr Hoogevorst, en het failliete bedrijf Micaprint BV, het gevaarlijke van deze mail is wel dat zowel de curator als het bedrijf bestaan, en Micaprint is daadwerkelijk onlangs failliet gegaan. Zelfs het incassobureau dat wordt genoemd blijkt gewoon te bestaan.

Het gaat om de volgende mail:

Geachte heer/mevrouw,

Een aantal weken geleden hebben wij u onderstaandbericht gestuurd. Hierop heeft u nog niet gereageerd.
Wij geven u nog 1 mogelijkheid te reageren alvorens wij de vordering uit handen geven aan Incasso Select BV.

Eerste Bericht:
ALs Curator in het faillissement van Micaprint BV vond ik een vordering op uw organisatie. Ik verzoek
u en desnoods sommeer ik onderstaande vordering te controleren en indien correct het bedrag per omgaande
te betalen. Mocht u de vordering bestrijden dan verneem ik dat graag via e-mail.

[LINK NAAR PHISINGADRES]
Indien u niet reageerd zal ik incasso Select B.V. opdracht geven de vordering te innen.

Alle directe en indirecte bijkomende kosten zullen dan voor uw rekening komen.

bij voorbaat dank voor uw medewerking.

Hoogachtend,

Mr. S.T.M. Hoogevorst (curator)

Kantoor utrecht
Tolsteegsingel 2c
3582AC Utrecht

(vanuit kostenbesparende overwegingen ten aanzien van de faillissemnetsboedels verzoeken wij u enkel via e-mail te reageren)

DISCLAIMER:
De Inhoud van dit bericht kan vertrouwelijk zijn en is enkel voor de geadresseerde. Mocht dit bericht niet voor u bestemd zijn
wordt u verzocht het bericht door te sturen naar de juiste ontvanger en dit per omgaande te melden door het bericht te beantwoorden

Elk misbruik van onze berichten wordt gemeld bij de betreffende instanties. (copyright hoogervorst en grijpenslag advocaten en curatoren)

Er wordt aangeraden om deze mail direct te verwijderen, en vooral niet op de link in de mail te klikken, daarnaast is het verstandig om even je antivirus programma over je PC te laten wandelen.

Je kunt overigens de mail ook zelf onderzoeken zonder op een link te klikken en in combinatie met google kun je vaak achterhalen of een dergelijke mail bonafide is.

Allereerst het email adres van de verzender, in dit geval is dat niet incasso select maar info@enviseo.com, door in google “WHOIS ENVISEO.COM” in te typen krijg je al veel informatie, in dit geval zie je een verwijzing naar godaddy.com, het lijkt mij erg onwaarschijnlijk dat een bonafide incassobureau een dergelijk email adres hanteerd, bovendien zal een curator nooit uit naam van een incassobureau handelen.

Vervolgens kijk je eens naar het taalgebruik en stijlfouten, in deze mail zie ik de volgende dingen

onderstaandbericht aan elkaar

ALs twee hoofdletters

Curator met een hoofdletter midden in een zin

en natuurlijk:  Indien u niet reageerD ???????

faillissemnetsboedels ??????

Daarbij mis ik in de mail een telefoonnummer waar je eventueel kunt reclameren.

Aanmaningen via mail accepteer ik sowieso nooit bovendien reageer ik altijd via de reguliere post en verzoek om een Kopie factuur met opdrachtbevestiging.

 

Category: Algemeen, Column |  Leave a Comment

De afdeling Urologie van het Medisch Spectrum Twente  start op 13  juni 2012 een onderzoek naar de gemiddelde penislengte in Nederland
Men heeft hiervoor alle mannen in 3 categorieën ingedeeld:

1. Normale range in lengte (> 15 cm. in erecte toestand)
2. Korter dan 15 cm (in erecte toestand)
3. Korter dan 10 cm. (in erecte toestand)

Omdat het voor veel mannen moeilijk is om er voor uit te komen dat de lengte van hun penis onder het gemiddelde is, heeft men een tekort aan deelnemers bij het onderzoek. Men doet daarom nu de volgende oproep om mannen actief te kunnen benaderen voor deelname aan dit belangrijke onderzoek.

Willen alle mannen met een penislengte van minder dan 15 cm. (in erecte toestand), de komende weken rondrijden met één oranje vlaggetje aan hun auto.
En willen alle mannen met een penislengte van minder dan 10 cm. (in erecte toestand), de komende weken rondrijden met twee oranje vlaggetjes aan hun auto.

Mannen die helemaal geen erectie kunnen krijgen kunnen dat kenbaar maken door oranje vlaggetjes aan hun woning te hangen.

Alvast heel hartelijk dank voor deelname aan dit onderzoek!

Hypotheekrente proefballonnetje
vrijdag, juni 08th, 2012 | Author:

Al een aantal jaren  wordt er gesteggeld over de hypotheekrenteaftrek (HRA) en tot dit jaar was er geen Kamermeerderheid te vinden om hier aanpassingen in te doen. De laatste wijzigingen in duur van deze aftrek dateert al weer van een aantal jaren geleden en D66 heeft daar destijds het voortouw in genomen door de maximale termijn waarin hypotheekrente aftrekbaar is te stellen op 30 jaar, bovendien moet de overwaarde bij verkoop volledig in mindering worden gebracht op de nieuwe hypotheek.

De laatste maanden zijn er openingen zichtbaar bij bijna alle partijen om toch iets te doen aan de deze aftrek. De meest wilde plannen zijn reeds de revue gepasseerd, die ik persoonlijk nogal oneerlijk vind overkomen en die tevens het systeem van belastingheffing onevenredig moeilijk zal maken. Met name het plan om wel van mensen te vragen om belasting te betalen voor een tarief van 42%-52% maar als er sprake is van een aftrekpost dit slechts toe te staan voor 35 %.  Dit gaat tegen het hele idee van progressieve belastingheffing in.

Belastingheffing zou transparant en begrijpelijk moeten zijn voor het grootste deel van de burgers, dat er iets moet gebeuren aan de HRA daar zijn de meesten het inmiddels wel over eens alleen de wijze waarop dit moet gebeuren, daar zijn enorme verschillen tussen de verschillende partijen, terwijl het allemaal veel eenvoudiger kan zonder dat je daarvoor het totale systeem van HRA overhoop moet halen.

Het totaal afschaffen van de HRA is een slecht plan, ondanks het feit dat het nu in een lange periode van ultra lage rentes misschien logisch lijkt, maar volgens mij moet de politiek verder kijken dan 4 jaar regeringsdeelname, het is helemaal niet zo onwaarschijnlijk dat hypotheekrenten weer op het niveau uit kunnen gaan komen van de jaren 80 van de vorige eeuw(13 %), de gevolgen hiervan kunnen een enorme impact hebben op de woningeigenaren die de rente voor een kortere periode hebben vastgezet. De HRA kan hierbij de pijn wat verzachten, dus waarom zou je het kind dan met het badwater weggooien door deze regeling volledig bij het grofvuil te zetten.

Het grootste probleem dat de meeste partijen hebben met de renteaftrek is het feit dat mensen met de hoogste salarissen en de grootste woningen hier het meeste fiscale voordeel bij hebben, en dat door deze voordelen het nut van extra aflossingen niet of nauwelijks aanwezig is, immers bij 4 % rente en 50 % aftrek kost de hypotheek netto slechts 2 % terwijl goed belegt vermogen meer oplevert, vreemd geld is goedkoper dan eigen geld.

Er bestaat, mijn inziens, de mogelijkheid om de HRA aan te passen zonder daarvoor afscheid te moeten nemen van het totale systeem van hypotheekrenteaftrek. We kennen namelijk in het huidige systeem het zogenaamde Eigen Woning Forfait, dit Forfait is een percentage van de WOZ waarde van de woning, de fiscale behandeling van dit forfait is redelijk eenvoudig, het bedrag wordt namelijk in mindering gebracht op de betaalde hypotheek rente, het resterende deel van de rente is vervolgens aftrekbaar in volgens het progressieve tarief.

Om de renteaftrek enerzijds in te perken en anderzijds rekening te houden met het gevoel dat mensen met de topinkomens de renteaftrek eigenlijk niet nodig hebben zou je kunnen overwegen om het Eigen Woning Forfait anders toe te passen. Het is veel eenvoudiger om dit Forfait meer afhankelijk te maken van de waarde van de woning, en met de huidige rentestanden waarbij een rente van 5 % als gemiddelde genomen kan worden, zou je kunnen denken om het forfait vanaf € 100.000,- kunnen laten stijgen met 1 % per 100.000 WOZ waarde. Dit betekend feitelijk dat bij  een woning vanaf € 600.000 men nog wel de rente kan opvoeren in de aangifte maar dat het Eigen Woning Forfait dit gelijk is aan de betaalde rente, en er dus de facto niet meer kan worden afgetrokken.

Een bijkomend voordeel is wanneer de rente flink zou stijgen er wel weer aftrek mogelijk is, zonder dat mensen onnodig in de problemen komen en gedwongen worden om de woning te verkopen, bij woningen vanaf € 300.000 wordt het ook weer interessant om te gaan aflossen, het is bij die bedragen namelijk niet meer aantrekkelijk om te sparen, immers de hypotheek kost je netto 5%-2% is 3 % terwijl je spaargeld nog geen 2,5 % oplevert, aflossen levert per saldo 0,5 % meer rentevoordeel op.

Alle plannen van de verschillende politiek partijen zijn te ingewikkeld en er is mijn inziens geen meerderheid op te krijgen, terwijl er voor deze optie slechts een cosmetische aanpassing van de wet nodig is, en het huidige fiscale  systeem hoeft in beginsel niet op de helling.