Archive for the Category ◊ Nieuws ◊De afdeling Urologie van het Medisch Spectrum Twente  start op 13  juni 2012 een onderzoek naar de gemiddelde penislengte in Nederland
Men heeft hiervoor alle mannen in 3 categorieën ingedeeld:

1. Normale range in lengte (> 15 cm. in erecte toestand)
2. Korter dan 15 cm (in erecte toestand)
3. Korter dan 10 cm. (in erecte toestand)

Omdat het voor veel mannen moeilijk is om er voor uit te komen dat de lengte van hun penis onder het gemiddelde is, heeft men een tekort aan deelnemers bij het onderzoek. Men doet daarom nu de volgende oproep om mannen actief te kunnen benaderen voor deelname aan dit belangrijke onderzoek.

Willen alle mannen met een penislengte van minder dan 15 cm. (in erecte toestand), de komende weken rondrijden met één oranje vlaggetje aan hun auto.
En willen alle mannen met een penislengte van minder dan 10 cm. (in erecte toestand), de komende weken rondrijden met twee oranje vlaggetjes aan hun auto.

Mannen die helemaal geen erectie kunnen krijgen kunnen dat kenbaar maken door oranje vlaggetjes aan hun woning te hangen.

Alvast heel hartelijk dank voor deelname aan dit onderzoek!

Webserver volledig over de plas!
woensdag, juni 01st, 2011 | Author:

Vanochtend was ineens mijn server slecht bereikbaar, geen idee wat er aan de hand is geweest, eerst maar even een network restart gedaan, daarna een firehol restart en uit de draaiende processen bleek ineens dat de webserver een tientallen processen had gestart, dat was blijkbaar de reden dat de server traag was als dikke excrementen in de spreekwoordelijke trechter.

Na een herstart van de webserver draait de server weer normaal, het is allemaal wel vreemd te noemen. Het gekke is dat ik wel een achterlijke reactie op de entry “spotprenten” heb gehad met name de spotprenten inzake de PVV, misschien dat het een ddosje is geweest, en dit kleine thuisservertje achter een standaard ADSL verbinding kan dit natuurlijk nooit aan.

Toch maar even een totale upgrade van Centos doorgevoerd, in de hoop dat dit e.e.a. in de toekomst voorkomt, echter ik zie dat er ook een kernel upgrade tussen zit, en dat betekend normaliter dat de server een restart moet hebben, daar ben ik niet zo blij mee aangezien ik de server meestal remote beheer en ik weet niet of de server netjes weer online komt straks.

Toch wel jammer ik heb inmiddels een uptime van: 12:55:56 up 149 days, 20:15,  2 users,  load average: 1.94, 3.13, 26.85, en die staat na een herstart weer op 0.

Toch moet ik binnenkort maar eens op zoek naar een tooltje die de traffic en inlogpogingen van de server bijhoud, misschien heeft iemand tips voor zo een tool, geschikt voor centos.

 

Linkdump: Iedereen is verdacht
maandag, april 04th, 2011 | Author:

Linkdump

 

Moeten we dit wel willen?

iPhone wekkerstress
maandag, januari 03rd, 2011 | Author:

Blijkbaar werkt de wekkerfunctie van de iPhone niet helemaal lekker in de laatste iOS versies van het toestel en hebben zich blijkbaar hele volksstammen zich verslapen. Blijkbaar zijn er nog meer problemen met de iPhone er zal binnenkort dan ook wel weer een update komen, niet dat ik daar blij mee ben overigens immers een nieuwe update betekend dus ook weer opnieuw jailbreaken, en het is maar de vraag of dat dan weer lukt.

Ik heb overigens de oplossing voor het probleem, of je koopt je gewoon een wekker en gebruikt je iPhone voor bijvoorbeeld bellen, of je zorgt dat je nog in de kleine kinderen zit, dan is verslapen sowieso niet meer aan de orde.

Category: Nieuws |  Tags: , , , , | One Comment
De rare tijdlijn van Wikileaks
dinsdag, december 07th, 2010 | Author:

De tijdlijn is heel erg verdacht.
– Wikileaks vraagt de VS ministerie van defensie te helpen in het censureren van de documenten (wat ze weigeren)
– Wikileaks publiceert een voorraad gelekte diplomatieke berichten (lichtjes beschamend, niet eens schadelijk voor imago VS).
– De Amerikaanse politici staan op hun achterste benen.
– Amerikaans bedrijf EveryDNS dumpt Wikileaks, vlak daarna looft Joe Lieberman de acties van deze DNS provider.
– Franse hosting provider dumpt ook Wikileaks na uitlatingen van Franse politici.
– En vervolgens. na herhaaldelijke verzoeken van de Amerikaanse overheid aan het Amerikaanse bedrijfsleven om betrekkingen met Wikileaks te stoppen, dumpt ook daadwerkelijk het ene Amerikaanse bedrijf na het andere.

reactie geleend van madjo op webwereld

PowNed : Julian Assange opgepakt
dinsdag, december 07th, 2010 | Author:

PowNed : Julian Assange opgepakt.

Meer volgt

Category: Nieuws |  One Comment
Wikileaks dreigt met een internetexplosie
vrijdag, december 03rd, 2010 | Author:

Volgens Zibb zou wikileaks dreigen met het publiceren van ineens 251.287 documenten van Amerikaanse Diplomatieke diensten als Assange wordt gearresteerd.

Ik zou zeggen waarom wachten, publiceren die hap. Hack The Planet! Waarom moet een overheid wel de privacy hebben die ze de burger wensen te ontnemen.

VVD voor ondernemers? Echt niet!
woensdag, november 17th, 2010 | Author:

Inmiddels is het nieuwe Kabinet Rutte aangetreden, en nog net op tijd om een aantal zaken uit het regeerakkoord/gedoogwrak door te voeren. Op het gebied van de fiscale wetgeving is maar net gelukt om zaken in te kunnen brengen. Iets wat het Kabinet dan ook heeft gedaan. De keuzes die hier zijn gemaakt gaan echter mijn pet ver te boven. Met name op de aftrekbaarheid inzake Durfkapitaal, de zogenaamde “Tante Agaath” regeling.

Tot op heden was het mogelijk om geld te lenen aan ondernemingen door ouders, vrienden en bekenden, deze leningen hadden een speciale status in de fiscale wetgeving, in het kort kwam het erop neer dat de bedragen zelf buiten BOX 3 mochten worden gehouden, en verliezen (door bijvoorbeeld faillissement) konden worden afgetrokken. Kortom een aantrekkelijke regeling voor het kleine MKB die moeilijkheden hadden om geld via de reguliere kapitaalmarkt en banken te lenen. Door de crisis is het immers alleen maar ingewikkelder voor het kleine MKB geworden om geldleningen te kunnen krijgen.

Wat schetst nu mijn verbazing, in de nieuwe plannen van het kabinet voor het fiscale jaar 2011, wordt deze regeling vakkundig de nek omgedraaid, met name de aftrekbaarheid indien deze leningen niet meer kunnen worden terugbetaald. Zeker gezien het feit dat de crisis nog lang niet is overwonnen. Dit soort maatregelen dien je te nemen in tijden van voorspoed en niet in tijden van tegenslag.

Wat het kabinet wel gaat doen is het VERLAGEN van de Vennootsschapsbelasting voor winsten boven de €200.000, dus winsten voor de grote multinationals en structuur-BV’s, dit is in totale tegenspraak met elkaar, niet de motor van onze economie wordt de fiscale hand boven het hoofd gehouden namelijk het MKB (80% van Nederland verdient haar geld hier), maar de grote ondernemingen.

Morgen wordt dit voorstel ter stemming aangeboden in de tweede kamer, ik hoop dat zowel de oppositie als de coalitiepartijen tot inkeer gaan komen en dit voorstel met spoed naar de prullebak verwijzen.

Ik heb inmiddels de D66-Fractie gemaild met het verzoek vooral tegen te stemmen

Onderwerp: Belastingplan 2011 stemming
Ter attentie van: Wouter Koolmees
Bericht: Gisteren heb ik een bijeenkomst gehad met de belastingdienst, deze informatiedagen van 
de belastingdienst hebben tot doel de plannen van het komende fiscale jaar uit te leggen.

Tijdens deze bijeenkomst kwam ook de regelgeving inzake durfkapitaal naar voren, de zgn Tante 
Agaath Regeling. Het is blijkbaar de bedoeling van het Kabinet om de fiscale mogelijkheden van deze 
regeling flink in te perken.

Dit is zorgwekkend,waar het hele MKB enorme moeite heeft om financieringen rond te krijgen door de 
voortdurende financiële crisis, wil het kabinet deze aantrekkelijke vorm van geldleningen 
de nek omdraaien. 

Dat dit uit de koker van de VVD komt vind ik niet zo vreemd, die richten zich met name op de grotere 
structuur vennootschappen (blijkt ook uit de daling van de VPB voor winsten boven de 200K)Echter de 
Tante Agaath constructies zijn, zeker in deze tijd, erg belangrijk voor het kleinere MKB.

Nu heb ik begrepen dat er enkele amendementen zijn ingediend, maar of deze betrekking hebben op de 
Tante Agaath regeling, is mij niet bekend. 

Ik verzoek u langs deze weg een krachtig standpunt in te nemen tegen deze wijziging in de 
belastingwetgeving, en visie te tonen door duidelijk aan te geven waar economische vooruitgang 
geboekt moet gaan worden, namelijk het MKB, de motor van onze economie. 

Met vriendelijke groet
Daar zijn ze dan het Nieuwe Kabinet
donderdag, oktober 14th, 2010 | Author:

De Babyboomcoalitie

Koot en Bie hadden daar al in 1989 een antwoord op, voorzienigheid zullen we maar denken

Ouwe Lullen moeten Weg

Acta simpel uitgelegd
woensdag, september 22nd, 2010 | Author:

Helaas zonder ondertitels maar het geeft wel pijnlijk weer wat ons aan privacy ondermijnende maatregelen boven het hoofd hangt.


Hier kun je de engelse tekst lezen die bij de beelden horen. http://pastebin.com/BiGThwTS

Opel heeft vandaag de plannen gelanceerd voor een volledig electrische auto, de Opel Volta Aprile 1, die in tegenstelling tot zijn broertje de Ampera, volledig elektrisch zal zijn. Door nieuwe batterij technieken, is het Opel gelukt om de actieradius op te schroeven naar 750 km, en de oplaadtijd te verkorten tot 30 minuten, terwijl de Volta gewoon op te laden is aan het normale 230 V netwerk.

Opel is ervan overtuigt met de Volta een absolute winnaar te hebben en klaar te zijn voor de toekomst.

De plaksoap Oldenzaal
vrijdag, februari 05th, 2010 | Author:

De Gemeente Oldenzaal heeft in al haar “wijsheid” besloten dat de verkiezingsborden netjes verdeeld dienen te worden in kadertjes, en de locale politieke partijen worden geacht precies binnen het kadertje te plakken, betutteling in het kwadraat. Vooral de VVD maakt hier een punt van getuige de reactie op het nieuwsbericht in de TC/Tubantia van 5 februari jongstleden.

Citaat:

D66 heeft ook rustig over hoeken van onze posters heen geplakt…

Yuri Liebrand, lijsttrekker VVD-Oldenzaal.

De peuterspeelzaal is er niets bij, “Juf! D66 heeft buiten de lijntjes gekleurd”, nu weet ik ook wel dat de VVD met de opkomst van de PVV een profileringsprobleempje heeft, maar om dit op te gaan lossen door het toepassen van betuttelende regeltjes en algehele vertrutting is VVD onwaardig, een partij die pretendeert democratisch en liberaal te zijn zou het juist moeten toejuichen dat de campagne op het scherpst van de snede wordt gevoerd en daar horen kleine plagerijtjes bij. Dat geeft juist enig cachet aan de hele verkiezingen.

D66 als vrijzinnig liberale partij, is niet bepaald de club die zich in een hokje laat stoppen, laat staan laat opleggen of ze wel of niet binnen de lijntjes mag kleuren, als de VVD denkt dit wel te kunnen doen zal hen straks nog een verassing te wachten als de nieuwe raad is geïnstalleerd. Ik wens de VVD in ieder geval beterschap toe en hoop dat deze vorm van politieke constipatie snel los laten en zich weer van de liberale kant kunnen laten zien al lijkt mij dat zeer ingewikkeld immers de echte liberaal gaat voor D66

Ubuntu 10.04 LTS: Lucid Lynx
maandag, februari 01st, 2010 | Author:

We zitten al weer in maand 2 van 2010 en dus nog maar 2 maanden voor de nieuwe release van Ubuntu en wel versie 10.04 LTS (long Term Support) deze versie wordt tot en met 2015 (de server versie althans)  ondersteund, speciaal voor de zakelijke markt, de laatste LTS versie was versie 8.04, het werd dan ook weer tijd. Ik verwacht dat Lucid Lynx voornamelijk inzet op stabiliteit in plaats van noviteiten, noviteiten die er wel waren in 9.10 karmic Koala, o.a. de cloud. Overigens draait hier ubuntu 9.10 uitermate stabiel, echte problemen zijn er niet geweest.

Canonical, de producent van Ubuntu, heeft overigens al aangegeven nog niet met Gnome 3 de markt op te gaan, op zich goed te begrijpen aangezien het hier om een LTS versie gaat en Gnome 3 is nog volop in ontwikkeling, ik verwacht dat Gnome 3 zal worden gelanceerd in versie 10.10. Wel wil Canonical gaan inzettten op de Remix versies van Ubuntu, die uitermate geschikt zijn voor de netbooks. Ubuntu 9.10 remix was overigens al een openbaring op de netbook, lekker snel en vol met handige software. Overigens voor diegenen die de gnome-shell wil proberen, je kunt deze al installeren onder Ubuntu 9.10:

Open terminal :

>sudo apt-get install gnome-shell

>gnome-shell –replace&

Je kunt dit waarschijnlijk ook via point en click maar dat is mij te omslachtig, om de zaak weer in de oude situatie te krijgen typ je wederom gnome-shell –replace& in de terminal.

De vraag is dan wel wat is er dan wel nieuw? Onder andere de opstart tijden, het is de bedoeling dat 10.04 moet opstarten binnen 10 seconden, daarbij is men ook van plan om het installatieproces van software te versnellen door het downloaden en installeren in een handeling samen te voegen. Het zou tevens mogelijk gaan worden dat de swap-partitie komt te vervallen en dat gebruik gaat worden gemaakt van een swap-file, hierdoor is het mogelijk om de grootte hiervan aan te passen naar behoefte, ook gaat er een grafische OS keuze menu komen, in plaats van de tekstuele keuze die er nu is, de vraag is alleen of dit tijdig gereed komt.

De grootste verandering zal het softwarecentre zijn, dat is het pakket dat het mogelijk maakt om software uit de repositories te installeren, naar alle waarschijnlijkheid zal het softwarecentre de andere package-managers vervangen zoals synaptic, software sources, Gdebi en de update-manager vervangen, de functies van al deze pakketten zal door het software center worden overgenomen. Dit is goed nieuws voor de huis-tuin en keuken gebruiker die dan nog maar rekening hoeft te houden met 1 enkel pakket.

Mark Shuttleworth verkondigd nieuwe Ubuntu 10.04

Ik kan in ieder geval niet wachten tot 10.04 uitkomt, bij elke versie heb ik het gevoel dat sinterklaas is geweest als je ziet wat er weer is verbeterd.

Help Haïti!
donderdag, januari 21st, 2010 | Author:

Vandaag is de nationale hulp actie voor Haïti. Ondanks dat ik mijn twijfels heb of al die centen die worden opgebracht wel bij de juiste mensen terecht komt en efficiënt wordt ingezet, vind ik toch dat er enig ruchtbaarheid aan alle creatieve initiatieven, om geld binnen te harken, mag worden gegeven.

Boris van der Ham van D66 heeft een twitterveiling gestart waarbij je kunt bieden op een lunch en een rondleiding door de tweede kamer. Inmiddels zijn de eerste biedingen ook al gedaan.Overigens heb ik Femke Halsema ook voorbij zien komen met eenzelfde voorstel.

Maar ook een ballonvlucht in de CDA ballon is mogelijk, al vind ik dat het CDA eigenlijk zou moeten toebetalen op Giro 555 😉 , voor iedereen die zich hier voor aanmeld. Toch een geweldig creatief initatief van het CDA.

Het is ook mogelijk om je belastingaangifte te laten doen voor 2009,.

Maar er zijn meer creatievelingen die met leuke veilingen komen, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt van Giro 555, een volledig overzicht vind je op www.twitterveiling.nl/volledig-aanbod.

Polifeeds
maandag, januari 18th, 2010 | Author:

Onlangs liep ik tegen een leuke site aan: polifeeds hier zijn een groot aantal politieke feeds verzameld en met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen is het best aardig om deze toe te voegen aan je feedreader.

Fors ledenwinst bij D66
maandag, januari 18th, 2010 | Author:

De opmars van D66 is nog lang niet ten einde, volgens nu.nl melden zich bij D66 meer en meer leden aan terwijl de SP, een partij die toch prat mag gaan op zeer grote ledenaantallen, zijn ledenaantal ziet dalen met meer dan 8 %, groeit D66 met meer van 50%. Als dit tekenend is voor de gemeenteraadsverkiezingen dan gaat het nog leuk worden straks.

Category: Nieuws |  Tags: , , , , | Leave a Comment
Even weg geweest.
vrijdag, januari 15th, 2010 | Author:

Zo, zo, he, he, daar zijn we weer. Het lijkt erop dat alles weer naar behoren werkt. Dat was wat, voor de kerst ging het moederbord van de server definitief onderuit, geen redding meer mogelijk. De eerste tekenen waren er al, over spontane crashes van de wachtwoordenserver heb ik al eerder bericht op dit weblog, maar de laatste tik was de definitieve. Achter bleek overigens ook dat mijn dikke terrabyte drive ook nog de geest heeft gegeven. Hierop stonden een aantal filmpjes die ik met mijn videocamera heb gemaakt, ik hoop dat ik die weer terug kan vinden.

Net voor de kerst is mijn nieuwe server afgeleverd, met de melding, het inregelen kun je zelf. Nou, dus niet! eerst bleek de DHCP en de NAMED service niet te zijn gestart, het heeft mij ongeveer 2 dagen gekost om daar achter te komen, vervolgens heb ik de 2 netwerkkaarten ingesteld waarbij de uitgaande internetkaart achter het interne deel van de firewal zat (accept to all) en de interne netwerkkaart achter het externe deel van de firewall zat. Met als gevolg dat deze server binnen notime gehackt is, niet echt ingewikkeld met het standaard wachtwoord 12345, en vervolgens door script-kiddynverlaten is gebruikt om een “brute force attack” te plegen op een andere server. XS4ALL had dit overigens snel in de gaten en hebben zeer adequaat mijn  netwerkverbinding afgesloten, zodat de scriptkiddies niet nog meer schade konden aanrichten.

Affijn op 4 januari heb ik de server dan ook maar weer achter de deur bij huisken-systems gegooit, want het leven zonder server is hier bijna nagenoeg onmogelijk. Geen internet, geen telefoon (ook via internet) geen filpjes voor de kinderen (die stonden ook op de server), gelukkig heeft men bij Huisken-Systems deze keer de server beter ingeregeld en kon er niet veel meer fout gaan en afgelopen maandag was het internet, telefonie en de fileserver weer in de lucht. Bovendien werkt hun voortreffelijke x-admin uit de kunst, het was maar een zeer kleine moeite om gebruikers en groepen aan te maken, shares in te stellen en rechten aan files en directories toe te wijzen, tot zover men dit al niet bij huisken-systems had gedaan, maar naar mijn geklungel de eerste keer, denk ik wel dat ik het dit keer ook wel voor elkaar zou hebben gekregen. Dat is het mooie van computers, hoe meer je naar de kloten helpt hoe meer je leert, gold dat ook maar voor Balkenende dan hadden zaken zeker anders gelopen.

Het enige dat nog niet werkte was de webpagina en weblog, maar sinds vandaag doet dat onderdeel het ook weer, de uitgaande internetkaart was op DHCP gezet en die had een vast nummer moeten krijgen, nadat ik dit veranderd had, liep de webserver ook weer prachtig mooi te draaien.
Het heeft gelukkig ook voordelen dat een server overlijd, immers ik heb nu een schitterende dual-core machine hier staan met 4 Terrabyte harde schijven in raid5, dat betekend een netto opslag van 2,8 Tb, daar kan ik voorlopig nog even mee vooruit, en het netwerk is er zeker niet langzamer op geworden.

De sint is de vroege kerstversiering zat!
dinsdag, december 09th, 2008 | Author:

Onlangs is onderstaand met de verborgen camera opgenomen, in deze opname discussieert de Sint op nogal indringende wijze met de Kerstman inzake zijn er vroeg begonnen reclame campagne.

Sherrif van Nottingham heeft toegeslagen
dinsdag, juli 01st, 2008 | Author:

Struikrover wouter

De “grote” leider van de PVDA heeft toegeslagen, zij willen meer dingen doen voor “zielige:  mensen (lees geld in zinloze projecten steken) en daarom moet u betalen.

Even een korte samenvatting van de maatregelen die iedereen, dus ook de “zielige” mensen in de portemonnee gaan voelen.

  • De kosten voor elektriciteit gaan fors omhoog € 10 tot € 12
  • Huren stijgen met 1,6 %
  • Tabaks accijnzen gaan fors omhoog, het schoolvoorbeeld van haagse hypocrisie, enerzijds verbieden om te roken maar ze aan de andere kant wel dankbaar uitmelken.
  • Invoering vliegtax
  • Verhoging van de Diesel en LPG accijns.
  • En onlangs nog de verpakkingstax.

Gelukkig kun je aan de vliegtax nog wel ontkomen, je pakt gewoon je autootje, maakt wat meer kilometers en rijd naar Düsseldorf, Munster of Brussel.

Ik vraag mij toch serieus af wie het nog geloofd dat al deze maatregelen zijn bedoeld om het milieu te ondersteunen. Dat argument is al lang niet meer geloofwaardig.

Maar Wouter zou Wouter niet zijn als hij nog niet wat maatregelen in het vat heeft zitten, ik denk hierbij aan de voorgenomen BTW verhoging. Indirecte belastingverhogingen is nu eenmaal een stokpaardje van de PVDA immers het “klootjesvolk” heeft op deze manier namelijk niet in de gaten in welke omvang ze worden bestolen.

Jammer genoeg heeft de kiezer last van alzheimer en rekent een regering alleen af op de laatste 6 maanden voor de verkiezingen, u kunt er dus op wachten dat deze hypocrieten een paar cadeautjes gaan teruggeven in de aanloop naar de volgende verkiezingen toe.

Politiestaat Nederland weer een stapje dichterbij
dinsdag, juni 24th, 2008 | Author:

Geenstijl.nl heeft ook een “ontbieding” ontvangen van de hermandad, nadat dit onlangs ook al is gebeurt bij Hoeiboei. Het OM met haar opperveldwachter Hirsch-Ballin zet haar censuur offensief voort. Na de cartoonisten zijn nu blijkbaar de weblogs aan de beurt.

Nu is de vraag wanneer de overige grotere weblogs op de korrel worden genomen, zoals retecool en volkomenkut het is immers in het huidige Nederlandse Christen-fundamentalistische klimaat niet meer mogelijk om je mening kenbaar te maken, zeker niet wanneer je daar wat sterkere bewoordingen of beelden bij hanteert.

Gelukkig is Geenstijl.nl op de korrel genomen, deze jongens hebben in het verleden aangetoond het gevecht aan te durven gaan, obersturmbahnfuhrer Hirsch-Ballin kon hiermee wel eens op zijn ongecensureerde bek gaan, zeker gezien de hoeveelheid bagger die hij over zich heen heeft gekregen inzake Gregorius Nekschot.

Één ding hebben ze inmiddels wel geleerd, ze webmaster worden niet door 10 SWAT s’morgens van bed gehaald maar krijgen netjes een uitnodiging voor een bakkie koffie en een babbeltje, dat is in ieder geval een lichtpuntje