Brandstichting moskee in Oldenzaal
dinsdag, maart 29th, 2005 | Author:

Brandstichting moskee in Oldenzaal

OLDENZAAL – Vier jongens hebben zaterdagavond de moskee aan de Scholtenhoekweg in Oldenzaal geprobeerd in brand te steken. Getuigen alarmeerden de brandweer, die de zaak snel onder controle had. Zondagavond is de islamitische Bekir-school in Uden voor de tweede keer in brand gestoken.

De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld en spreekt van brandstichting. De daders zijn rond de zestien jaar en een van hen heeft kort stekelig haar.

Vandaag werd er in de Twentsche Courant melding gemaakt van een poging tot brandstichting bij de moskee in Oldenzaal, een onbegrijpelijke daad! Zeker deze moskee, de gebruikers van deze moskee zijn niemand tot last en de Imam aldaar is een zeer vriendelijke persoon. Ik ben er een keer geweest om er een kijkje te nemen, we zijn toen rondgeleid door deze Imam, waarbij hij alle tijd nam om ons zaken uit te leggen en dingen te laten zien.

Wat voor een stel eikels zijn het die het nodig vinden om deze kleine moskee te vernielen, deze mensen doen geen vlieg kwaad en hebben met zeer weinig middelen deze moskee kunnen oprichten. Vergeet niet dat de moskee is opgericht door mensen die niet bepaald in de hoogste inkomensschaal zitten en dus met veel pijn en moeite de moskee hebben ingericht en opgeknapt.

Ik hoop dat ze de hufters die dit op hun geweten hebben snel te pakken hebben en niet kinderachtig zijn in een eventuele strafmaat.

Category: Algemeen